sobota, 20 lutego 2016

Placuszki a'la omleciki z mięskiem mielonym i warzywami

Składniki:
4 jaja
5-6 łyżek mąki kukurydzianej
1-2 łyżki mąki pszennej
Garść wloszczyzny
2 różyczki kalafiora
Kilka fasolek szparagowych
125 gram mięsa mielonego z indyka

Sposób przygotowania:
Warzywa ugotować z dodatkiem suszonych jarzyn do miękkości, posiekać na drobno wymieszać z mięskiem.  Jajka rozgnieść widelcem z dodatkiem czerwonej słodkiej papryki i ziół prowansalskich dodając mąkę najpierw kukurydzianą, następnie w razie potrzeby mąkę pszenna. Ciasto musi wyjść geste. Dodać warzywa i mieso. Smażyć na patelni posmarowanej olejem kokosowym lub innym tłuszczem na małym ogniu. Smacznego 😉

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz