Składniki:
2 łyżki mięsa mielonego z indyka
2 łyżki kaszy kuskus
Garść posiekanego szczypiorku
1 duży lub 2 małe pomidory
Przyprawy: 0,5 łyżeczki słodkiej czerwonej papryki 0,5 łyżeczki bazylii, 1/3 zabka czosnku, 1/5 małej cebuli
Sposób przygotowania:
Kaszę kuskus zalać 3-4 łyżkami wrzątku przykryć i odstawić na 5 minut. Mięso wymieszać z kaszą szczypiorkiem oraz przyprawami. Na patelni rozgrzać 2 łyżeczki oleju kokosowego, czosnek i cebulę zetrzeć na drobnej tarce, wydrążyć pomidora i środki wrzucić na patelnię tak by powstał taki sosik. Resztę pomidorków pokroić drobno. Wysmażać pomidory i dodać uformowane na klopsiki mięsko. Podpiec i dusić ok.10-15 min i gotowe :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz