0,5 szklanki mleka sojowego
50 gram masła
1 szklanka mąki owsianej
2 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 jajko
3 różyczki kalafiora
Pół marchewki
2 Brukselki
Garść zielonego groszku
4 fasolki szparagowe
Kawałek mięsa z indyka (filet)
Przyprawy: Tymianek, rozmaryn, suszone jarzyny, bazylia, słodka czerwona papryka.
Sposób przygotowania:
Marchewkę pokroić w kostkę, wszystkie warzywa wrzucić razem dodać łyżeczkę suszonych jarzyn oraz odrobinę tymianku. Gotować ok 15 min. Warzywa odcedzić, brukselke drobno posiekać, fasolki szparagowe oraz kalafior również pokroić na mniejsze części. Mięso drobno pokroić przyprawić 1/3 łyżeczki papryki słodkiej, odrobinę rozmarynu, bazylii i suszonych jarzyn. Wymieszać razem z warzywami.
Susze Składniki połączyć razem, mokre ze sobą. Susze wsypać do mokrych i wymieszać dodać warzywa z mięsem i delikatnie wymieszać. Nakładać do 2/3 wysokości do foremek na muffinki. Piec ok 20-25 min w temp 180-190 st bez termoobiegu. (mięso dajemy surowe :-)) Gotowe, z tej porcji wyszło 14 muffinek.
Smacznego ;-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz