Składniki:
Suche:
3 łyżki mąki kukurydzianej,
2 łyżki mąki pszennej,
1 łyżeczka ziół prowansalskich,
1 łyżeczka ziół do ryb,
1 łyżeczka tymianku,
1 łyżeczka proszku do pieczenia
Mokre:
0,5 szklanki mleka roślinnego,
50 ml oliwy z oliwek,
1 jajko
Dodatki:
0,5 kawałka polędwicy z dorsza,
Garść mrożonki: 0,5 marchewki, 1 różyczka kalafiora, kilka fasolek szparagowych
Sposób przygotowania:
Mokre składniki połączyć razem z mokrymi, osobno suche połączyć z suchymi. Warzywa wcześniej ugotować do miękkości i rozgnieść widelcem. Rybkę (z racji tego, że przygotowywałam i dla nas na obiad rano skropiłam cytryną i oprószyłam przyprawą do ryb) drobno posiekać w kosteczkę. Do mokrych składników dodać suche i wymieszać. Na końcu dodać warzywa i rybę dobrze wymieszać. Piec około 15 minut w temperaturze 180 st. bez termoobiegu. Gotowe :) Wyszło 8 porcji :]
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz