Składniki:
0,5 szklanki mleka roślinnego
50 ml oliwy z oliwek
3 łyżki mąki kukurydzianej
1 łyżka mąki żytniej
3 łyżki mąki pszennej
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 małe jajko
2 różyczki kalafiora
0,5 marchewki
Garstka fasolki szparagowej
Kawałek selera
2 łyżki mięsa mielonego
0,5 łyżeczki tymianku
1 łyżeczka ziół prowansalskich
Sposób przygotowania:
Warzywa (zimową porą korzystam z mrożonek) obgotować ok 10 minut z dodatkiem suszonych jarzyn. Zblendowalam. Suche Składniki połączyć ze sobą (mąka z proszkiem do pieczenia i przyprawami). Mokre oddzielnie ze sobą. Wsypać suche Składniki do mokrych i wymieszać dodać warzywa z mięsem. Wyłożyć do foremek na muffinki i piec w temperaturze 180 stopni C bez termoobiegu ok 15-20 min do suchego patyczka. Gotowe :-) wyszło 9
muffinek.
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz