poniedziałek, 11 stycznia 2016

Wytrawne muffiny z mięskiem mielonym i warzywami..

Składniki:
0,5 szklanki mleka roślinnego 
50 ml oliwy z oliwek 
3 łyżki mąki kukurydzianej 
1 łyżka mąki żytniej
3 łyżki mąki pszennej 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 
1 małe jajko 
2 różyczki kalafiora 
0,5 marchewki 
Garstka fasolki szparagowej
Kawałek selera
2 łyżki mięsa mielonego
0,5 łyżeczki tymianku 
1 łyżeczka ziół prowansalskich

Sposób przygotowania:
Warzywa (zimową porą korzystam z mrożonek) obgotować ok 10 minut z dodatkiem suszonych jarzyn. Zblendowalam. Suche Składniki połączyć ze sobą (mąka z proszkiem do pieczenia i przyprawami). Mokre oddzielnie ze sobą. Wsypać suche Składniki do mokrych i wymieszać dodać warzywa z mięsem. Wyłożyć do foremek na muffinki i piec w temperaturze 180 stopni C bez termoobiegu ok 15-20 min do suchego patyczka. Gotowe :-) wyszło 9 
muffinek. 

Smacznego! :-) 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz