Składniki:
1 kawałek polędwicy z dorsza (do nabycia w biedrze :-))
3 różyczki kalafiora
Garść pokrojonej w kostkę marchewki, pietruszki i selera
1 łyżka zielonego groszku
Trochę drobno posiekanej natki pietruszki
Trochę bułki tartej
Przyprawy: szczypta majeranku, pieprz ziołowy, 9 ziół do ryb
Sposób przygotowania:
Rozmrozić rybkę. Warzywa z rybą (surowe) zblendować na gładką masę. Odcisnąć z nadmiaru soku, dodać przyprawy i troszkę bułki tartej. Formować kotleciki i smażyć na patelni. Można też upiec w piekarniku lub Ugotować na parze. Ja dziś Wybrałam wersję smazoną ;-) z tej ilości składników wyszło 8 niewielkich kotlecików. Gotowe :-)
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz