Wytrawne muffiny z mięskiem mielonym i warzywami
Składniki:
0,5 szklanki mleka roślinnego
50 gram masła
1/3 szklanki mąki kukurydzianej
1/3 szklanki mąki owsianej
1/3 szklanki mąki pszennej
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1 małe jajko
2 różyczki kalafiora
2 różyczki brokuła
0,5 marchewki
2 łyżki mięsa mielonego
Sposób przygotowania:
Warzywa obgotować ok 10 minut z dodatkiem suszonych jarzyn, 0,5 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki oraz szczypta kminku. Rozgnieść widelcem doprawić szczyptą pieprzu ziołowego. Suche Składniki połączyć ze sobą. Mokre oddzielnie ze sobą. Wsypać suche Składniki do mokrych i wymieszać dodać warzywa z mięsem. Wyłożyć do foremek na muffinki i piec w temperaturze 180 stopni C bez termoobiegu ok 15-20 min do suchego patyczka. Gotowe :-) wyszło 12 muffinek.
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz