sobota, 5 grudnia 2015

Pulpiciki w pomidorkach z dodatkiem bazylii w nowej szpinakowej odsłonie:-)

Franuś uwielbia  szpinak więc staram się szukać potraw, do których pasuje i będzie urozmaicał dotychczasowe znane już przez Franka danie :-)
Tak właśnie zmodyfikowałam przepis na nasze pulpeciki :-)

Składniki:
2 łyżki mięsa mielonego
1 kulka szpinaku
2 łyżki zielonego groszku
2 łyżki marchewki pokrojonej w kostkę
1 różyczka kalafiora
1 łyżeczka nasion Chia
Pieprz ziołowy
0,5 łyżeczki czerwonej słodkiej papryki
Tymianek, Zioła prowansalskie,  Bazylia,
1 pomidor

Sposób przygotowania:
Warzywa obgotować z dodatkiem ziół oraz suszonych jarzyn ok 15 min. Rozgnieść widelcem. W miseczce wymieszać mięso, szpinak rozgniecione warzywa. Dodać paprykę, pieprz ziołowy oraz zioła. Uformować małe kuleczki. Na patelni rozgrzać oliwę z oliwek pokrojonego wcześniej pomidorka wysmażać dodać do niego klopsiki oprószyć bazylią i dusić ok 10-15 min. Gotowe :-)

Smacznego! :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz