04.września 2015
Składniki:
Garść makaronu
20 dag fileta z indyka
Pól brokuła.
Czosnek
Oliwa z oliwek
Pieprz ziołowy, Zioła
Sposób przygotowania:
Makaron ugotować wg instrukcji z opakowania :)
PESTO:
Pod koniec gotowania brokuła dodać obranego pomidora (do sparzenia dosłownie na 2 minuty) i kilka listków świeżej bazylii i oregano. Odcedzić wszystko, dodać oliwy z oliwek, pół ząbka czosnku, szczyptę pieprzu ziołowego i tymianku. Zblendować, wymieszać z makaronem. Na wierch posypać pokruszonym mięsem .
Smacznego:)
PS. dla dorosłych dodałabym odrobinę soli.
Witam,
OdpowiedzUsuńSzukam inspiracji dla mojego 8 miesięcznego szkraba, nadal bezzebnego i bardzo się ciesze że znalazłam Twój blog :) Jak zrobiłaś filet z indyka? Po prostu ugotowałaś w zwykłej wodzie bez przypraw?
Witam,
OdpowiedzUsuńSzukam inspiracji dla mojego 8 miesięcznego szkraba, nadal bezzebnego i bardzo się ciesze że znalazłam Twój blog :) Jak zrobiłaś filet z indyka? Po prostu ugotowałaś w zwykłej wodzie bez przypraw?