Składniki:
1 batat
3 ziemniaki
1 burak (wcześniej musi być podgotowany, oczywiście nie trzeba dawać)
Opcjonalnie inne warzywa jak marchewka, pietruszka, seler itp.
3 kawałki rybki (u nas chyba wtedy była miruna)
Sposób przygotowania:
Warzywa pokroić w słupki (niezbyt małe, gdyż pod wpływem pieczenia skurczą się:)) doprawić ziołami (tymianek, oregano, bazylia) skropić oliwą z oliwek. Dokładnie wymieszać i pozostawić w "marynacie na ok. 2 godziny.
Rybka przyprawiona moją ulubioną przyprawą (9 ziół do ryb) i skropiona cytryną również pozostawiona na jakieś 2 godziny.
Wszystko pieczone na termoobiegu w temp. 170 st. ok 40 min.
Smacznego :)!
*Produkt lokowany :) Uwielbiam, Polecam. Dla mnie produkt MUST HAVE w kuchni.
Generalnie polecam przyprawy Dr Kaldysz. Są bez soli jak pozostałe i dość dostępne.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz