Filet z dorsza
2 ziemniaki
1 marchewka
1 pietruszka
Szczypta 9 ziół do ryb, trochę soku z cytryny
Sposób przygotowania:
Dorsza wieczorem skropiłam cytryną i opruszyłam ziołami (schowałam do lodówki).
Dorsza i warzywa wrzuciłam na koszyk do parowania, gotowałam ok 30-40 min do miękkości.
Przed podaniem dziecku sprawdzić i oczyścić rybkę z ewentualnych ości :)
Życzymy smacznego :)!
PS: Wcześniej myślałam, że bez soli nie da się gotować. Odkąd Franek je, okazuje się, że nie dość, że da się gotować bez soli to może to być dobre! :)
Gdzie kupujesz dorsza? Może w jakiejś sieciówce typu lidl, bieda? Noestety w mojej okolicy ciężko o swieże i pewne rybki...
OdpowiedzUsuńOdkrycie ostatnich tygodni. W biedrze jest polędwica z dorsza bez ości :-) jest genialna :-)
Usuń