wtorek, 13 października 2015

Biszkopciki bez cukru, za to z syropem daktylowym :-)

Składniki:
3 jajka (osobno białko, osobno żółtko) 
3 łyżki wody
3/4 szklanki mąki 
Syrop daktylowy (ilość uzależniona od tego jak bardzo chcemy słodkie ciasteczka) 
1 łyżeczka proszku do pieczenia 

Sposób przygotowania:
Oddzielić białka od żółtek. Białka z wodą ubić na sztywną pianę, kolejno dodać żółtka. Dodać syrop daktylowy. Mąkę wcześniej wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Przesiewając przez sito delikatnie mieszamy łyżką tak żeby masa była puszysta.  Na blaszkę wyłożoną papierem wykładamy ciasto po troszkę. Z tej porcji wyszło ok 20 sztuk.  Gotowe.

Smacznego! :-) 



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz