piątek, 23 października 2015

Muffiny z warzywami

Składniki:
50 g masła
0,5 szklanki mleka
Ok 1 szklanki mąki (u mnie pełnoziarnista. Może być inna)
1 jajko
3 garście warzyw (u mnie mieszanka wiosenna, czyt mrożonka bo niestety sezon na porządne warzywa zaginął :( wróci wiosną)

Sposób przygotowania:
Warzywa obgotować, a raczej sparzyć przez ok 10 min. Mokre Składniki czyli mleko, rozpuszczone wcześniej masło i jajko wymieszać razem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia. Połączyć Składniki mokre z suchymi. Dorzucić warzywa i wyłożyć do foremek na muffinki.  Piec ok 20 min w temp 180-190 st bez termoobiegu. Gotowe.

Smacznego! :-)



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz