Weekend jak zwykle bardzo zaganiany, ale na szczęście w gronie moich kochanych chłopaków! Minął tak szybko, że aż żal :-) Tylko w weekendy mamy szansę spędzać całe dnie razem, w tygodniu baaardzo tego brakuje! Z tego też powodu jak da się zauważyć weekendowe menu uzupełniamy na początku tygodnia, bo w weekend szkoda mi czasu ;-)
Składniki:
100 gram mięsa mielonego z indyka
1/4 szklanki kaszy kuskus
1 jajko przepiorcze
2 łyżki amarantusa ekspondowanego
2 łyżki bułki tartej
6 malutkich pomidorków lub 1 duży
Tymianek, zioła prowansalskie, bazylia
Sposób przygotowania:
1/4 szklanki kaszy zalać 1/4 szklanki wrzątku i odstawić na jakieś 15 minut. Mięso wymieszać z kaszą kuskus, amarantusem, jajkiem, przyprawami i bułką tartą. Uformować małe kuleczki. Na oliwie z oliwek podsmażyć odrobinę czosnku i pomidory wrzucić obrane. Wysmażać pomidory i w między czasie wrzucić pulpeciki i dusić ok 20 minut. Gotowe :-)
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz