100 gram mięsa mielonego (u nas z indyka)
4 łyżki amarantusem
Jajko
Tymianek, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, pieprz ziołowy.
Bułka tarta
Sposób przygotowania:
Jajko rozgnieść z przyprawami. Amarantus uprażyć na patelni. 1 łyżkę dodać do mięsa, jajka dodać dosłownie też łyżkę. Jeżeli jest zbyt rzadkie dodać troszkę bułki tartej. Uformować kotleciki (mi wyszły 4). 2 obtoczyłam w pozostałym amarantusie, a 2 w bułce tartej. Podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie wrzuciłam na sito i parowałam przez 5 minut żeby były mięciutkie. Gotowe.
Smacznego! :-)
4 łyżki amarantusem
Jajko
Tymianek, zioła prowansalskie, bazylia, oregano, pieprz ziołowy.
Bułka tarta
Sposób przygotowania:
Jajko rozgnieść z przyprawami. Amarantus uprażyć na patelni. 1 łyżkę dodać do mięsa, jajka dodać dosłownie też łyżkę. Jeżeli jest zbyt rzadkie dodać troszkę bułki tartej. Uformować kotleciki (mi wyszły 4). 2 obtoczyłam w pozostałym amarantusie, a 2 w bułce tartej. Podsmażyć na oliwie z oliwek. Następnie wrzuciłam na sito i parowałam przez 5 minut żeby były mięciutkie. Gotowe.
Smacznego! :-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz