niedziela, 20 września 2015

Kasza manna i banany = pyszne placuszki bananowe

26 sierpnia 2015

Inspiracja zaczerpnięta z www.alaantkoweblw.pl



Póki ciepło za oknem, spacerujemy ile się da. Wtedy najlepiej sprawdzają się propozycje menu wyjściowego :) czyli coś co w łatwy sposób możemy zabrać ze sobą wszędzie. Takie też są bananowe placuszki z kaszy manny :]

Składniki:
0,5 szklanki mleka (ja używam sojowego)
0,5 szklanki kaszy manny
1 jajko
1 banan

Sposób przygotowania: (ja robiłam z podwójnej porcji)
Kasze manną zalać mlekiem i odstawić na około 20 min, aby zgęstniała. Banana rozgniatamy widelcem (obranego oczywiście :P) mieszamy z kaszą i żółtkiem jajka. Białko ubijamy na sztywno delikatnie łączymy z resztą składników i smażymy na patelni. Ja używałam oleju kokosowego (ale dosłownie do posmarowania patelni)



Smacznego :)

2 komentarze:

  1. Super,nigdy bym nie wpadla na to ;) a zamiast sojowego mleka,mozna uzyc zwyklego,krowiego?

    OdpowiedzUsuń
  2. Jasne, że tak! U mnie sojowe ze względu na synka, bo w 1 roku życia mleko krowie nie jest wskazane :) ale ogólnie można spróbować z każdym mlekiem :)

    OdpowiedzUsuń